HockeyNews
PLUS

Lämnar Nordamerika – återvänder till Djurgården: "En slags nystart"

(28047) Axel Andersson
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 17 maj 2023

FacebookXWhatsApp

De senaste säsongerna har Axel Andersson spelat AHL-hockey.
Nu väntar spel i Djurgården.
– Han känner nu att han vill komma hem, få ett slags nystart och skapa en bra grund till att kunna ta rätt steg i sin utveckling, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Axel Andersson gjorde två säsonger som junior i Djurgården innan han återvände till Södertälje för spel i Hockeyallsvenskan säsongen 2018–19. Därefter följde en säsong i juniorligan QMJHL i Kanada innan det på nytt blev spel i allsvenskan med SSK under säsongen 2020–21, där backen avslutade den säsongen i AHL med San Diego Gulls.

Sedan dess har Andersson varit kvar i Nordamerika, men nu är det alltså dags att vända hem till Sverige igen. Och det blir spel i en nygammal klubb.

Under onsdagen presenterades han nämligen som Djurgårdens nionde back på kontrakt över den kommande säsongen, där Anderssons kontrakt även sträcker sig över säsongen 2024–25.

– Det känns väldigt kul att få hem Axel till föreningen. Han är en skridskostark och spelskicklig back, som dessutom är högerskytt. Vi ser att han kommer att vara användbar i flera delar av spelet, kommenterar Djurgårdens sportchef K-G Stoppel i ett pressmeddelande.

På sina 92 tidigare matcher i Hockeyallsvenskan har Andersson noterats för 16 poäng

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!